juni 2017 - G achttien 88

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

juni 2017

galerie

17 t/m 25 juni 2017

thema:
'brothers in art'
                
Jan Capello                  schilderijen

Willem Ploum               schilderijen

Jacqueline van Baalen   kunstenaarsboeken
                                                                                                                              
JAN CAPELLO – schilderijen

Het landschap uit zijn jeugd- de Wilhelminapolder en het laag water tussen het Goese Sas en Kattendijke(de zgn. Gebroken Diek)- inspireert hem nog steeds. Het laatste jaar is hij zich meer in details gaan verdiepen. Rotsblokken zijn nog herkenbaar, maar de neiging naar meer abstractie is evident.
Verf zoeken op laag water.
Bij afgaand tij worden onderliggende lagen zichtbaar. Verflagen worden afgekrabd. Eb en vloed zorgen voor een immer veranderend landschap.


WILLEM PLOUM – schilderijen

Via de verbeelding zoekt hij in de verf en de textuur van de materie, naar de uiteindelijke verrassing, steeds opnieuw nieuwsgierig naar wat nu weer wordt blootgelegd, welke vondsten zich laten ontdekken. Hij werkt afwisselend en gelijktijdig op klein en groot formaat, dat kan leiden tot zowel eenheid als tegenstelling. Totdat er uiteindelijk een ‘huid‘ ontstaat die het innerlijk van hem en de toeschouwer mogelijk emotioneel kan raken.
Het zoeken naar dat proces en die spanning blijft boeien.

JACQUELINE VAN BAALEN – kunstenaarsboeken

Voor haar zijn kunstenaarsboeken beeldverhalen. Het geeft haar de mogelijkheid om zichzelf meer te kunnen uiten op een kleiner vlak. Zij maakt gebruik van dezelfde materialen als in haar wandpanelen: verf, mediums, garens en draden, stof, oude foto’s en metalen.


in stock:  
werk van Marie-José Versmissen, Sander Alblas

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu